Áru vagy árú? Mi a helyesírása?

Ezúttal az Áru vagy árú? Mi a helyesírása? kérdésre keresünk és adunk meg gyors választ. Hogyan írjuk helyesen: árú vagy áru? Válasz:Rövid „u” az áru, ha egy eladásra kínált termékről beszélünk, hosszú „ú”, ha egy termék árára célzunk. Megvettem az árut a boltban – itt az „u” rövid. Ha azt akarom kifejezni, hogy más az … Olvass tovább

Tanu vagy tanú?

Ezúttal a Tanu vagy tanú? kérdésre keresünk megoldást, és adunk meg gyors választ. Mi a tanú helyesírása? Gyors válasz: A helyesírási szabályzat alapján hosszú „ú”-val írjuk, úgy hogy tanú. Sokan tévesen rövid „u”-val írják, de nem szerepel az „u”-ra végződő kivételek között. Ha további gyors válaszokra kíváncsi, keressen a kérdéseink között.

Év végi vagy évvégi?

Ezúttal az Év végi vagy évvégi? kérdésre keresünk megoldást, és adunk meg gyors választ. Mi az év végi helyesírása? Gyors válasz: A helyesírási szabályzat alapján külön írjuk, úgy hogy „év végi”. Ha további gyors válaszokra kíváncsi, keressen a kérdéseink között.

Egyelőre vagy egyenlőre?

Ezúttal az Egyelőre vagy egyenlőre? kérdésre keresünk megoldást, és adunk meg gyors választ. Mi a szavak helyes használata? Ha további gyors válaszokra kíváncsi, keressen a kérdéseink között.

Készpénz vagy kézpénz?

Ezúttal a Készpénz vagy kézpénz? kérdésre keresünk megoldást, és adunk meg gyors választ. Mi a készpénz helyesírása? Ha további gyors válaszokra kíváncsi, keressen a kérdéseink között.

Mi az „ujjat” helyesírása?

Ezúttal a Mi az „ujjat” helyesírása? kérdésre keresünk megoldást, és adunk meg egy gyors választ. Hogyan írjuk helyesen, hogy ujjat? Itt például kézen vagy kabáton lévő ujjra kell gondolni. Ha valami újdonságra vágyunk, akkor újat veszünk. Gyors válasz: Helyes írásmód: ujjat. Helytelen írásmód: újjat. Ha további helyesírással, nyelvtannal kapcsolatos kérdésekre keresne, kattintson ide. Forrás: helyesiras.blog.hu … Olvass tovább

Mi az „ujj” helyesírása?

Ezúttal a Mi az „ujj” helyesírása? kérdésre keresünk megoldást, és adunk meg egy gyors választ. Hogyan írjuk helyesen, hogy ujj? Gyors válasz: Helyes írásmód: ujj. Helytelen írásmód: újj. Kezünkön lévő ujj. Ha további helyesírással, nyelvtannal kapcsolatos kérdésekre keresne, kattintson ide. Forrás: helyesiras.blog.hu .

Mi az „újat” helyesírása?

Ezúttal a Mi az „újat” helyesírása? kérdésre keresünk megoldást, és adunk meg egy gyors választ. Hogyan írjuk helyesen, hogy újat? Gyors válasz: Helyes írásmód: újat. Helytelen írásmód: újjat, ujat. Ha további helyesírással, nyelvtannal kapcsolatos kérdésekre keresne, kattintson ide. Forrás: helyesiras.blog.hu .

Mi az „üzembe helyez” helyesírása?

Ezúttal a Mi az „üzembe helyez” helyesírása? kérdésre keresünk megoldást, és adunk meg egy gyors választ. Hogyan írjuk helyesen, hogy üzembe helyez? Gyors válasz: Helyes írásmód: üzembe helyez. Helytelen írásmód: üzembehelyez, üzembe helyezés. Ha további helyesírással, nyelvtannal kapcsolatos kérdésekre keresne, kattintson ide. Forrás: helyesiras.blog.hu .

Mi az „utol(ér)” helyesírása?

Ezúttal a Mi az „utol(ér)” helyesírása? kérdésre keresünk megoldást, és adunk meg egy gyors választ. Hogyan írjuk helyesen, hogy utol(ér)? Gyors válasz: Helyes írásmód: utol(ér). Helytelen írásmód: utól(ér). Ha további helyesírással, nyelvtannal kapcsolatos kérdésekre keresne, kattintson ide. Forrás: helyesiras.blog.hu .

Mi az „útiköltség” helyesírása?

Ezúttal a Mi az „útiköltség” helyesírása? kérdésre keresünk megoldást, és adunk meg egy gyors választ. Hogyan írjuk helyesen, hogy útiköltség? Gyors válasz: Helyes írásmód: útiköltség. Helytelen írásmód: utiköltség, úti költség. Ha további helyesírással, nyelvtannal kapcsolatos kérdésekre keresne, kattintson ide. Forrás: helyesiras.blog.hu .

Mi az „utca” helyesírása?

Ezúttal a Mi az „utca” helyesírása? kérdésre keresünk megoldást, és adunk meg egy gyors választ. Hogyan írjuk helyesen, hogy utca? Gyors válasz: Helyes írásmód: utca. Helytelen írásmód: útca, ucca. Ha további helyesírással, nyelvtannal kapcsolatos kérdésekre keresne, kattintson ide. Forrás: helyesiras.blog.hu .

Mi az „utána” helyesírása?

Ezúttal a Mi az „utána” helyesírása? kérdésre keresünk megoldást, és adunk meg egy gyors választ. Hogyan írjuk helyesen, hogy utána? Gyors válasz: Helyes írásmód: utána. Helytelen írásmód: utánna. Ha további helyesírással, nyelvtannal kapcsolatos kérdésekre keresne, kattintson ide. Forrás: helyesiras.blog.hu .

Mi az „utál, utálat, utálatos, utálja” helyesírása?

Ezúttal a Mi az „utál, utálat, utálatos, utálja” helyesírása? kérdésre keresünk megoldást, és adunk meg egy gyors választ. Hogyan írjuk helyesen, hogy utál, utálat, utálatos, utálja? Gyors válasz: Helyes írásmód: utál, utálat, utálatos, utálja. Helytelen írásmód: útál, útálat, útálatos, utáll, utállja. Ha további helyesírással, nyelvtannal kapcsolatos kérdésekre keresne, kattintson ide. Forrás: helyesiras.blog.hu .

Mi az „út, úton” helyesírása?

Ezúttal a Mi az „út, úton” helyesírása? kérdésre keresünk megoldást, és adunk meg egy gyors választ. Hogyan írjuk helyesen, hogy út, úton? Gyors válasz: Helyes írásmód: út, úton. Helytelen írásmód: ut, uton. Ha további helyesírással, nyelvtannal kapcsolatos kérdésekre keresne, kattintson ide. Forrás: helyesiras.blog.hu .

Pin It on Pinterest